Jump to content

Bika,Kos, Ikrek- Hogyan viszonyulnak az alábbi csillagjegyek a környezetükhöz?

2018. 01. 15. 14:48

"Nem véletlenszerűen sodródnak mellénk épp azok az emberek, akikkel találkozunk. Nem véletlen, hogy a sok mellénk sodródott ember közül kiket tartunk meg magunk mellett. (...) Azok az emberek pedig, akikkel nincsen tovább feladatunk, akiktől nem tudunk már tanulni, lemorzsolódnak." (Koós Réka)

Kos

A kosról nem hiába mondják azt, hogy ha kell fejjel megy a falnak. A személyes kapcsolataira is jellemző ez a „faltörő” mentalitás.

A kos szereti a vitákat, még akkor is ha ezzel másokat megbánthat. „Harci” helyzetben képtelen megállni, hogy ne szóljon bele az aktuális témába/problémába. Akkor is bátran vitába száll másokkal, ha tudja, hogy esetelgesen nincs igaza és annak is felmerülhet a lehetősége, hogy vitapartnerével megromlik a viszonya. A „harcos”kos képe azonban, csak egy álca. Valójában ugyanis lelkiismeret-furdalást éreznek azért, ahogy másokkal beszélnek, és azért is,mert lobbanékony, „agresszív „természetük miatt gyakran veszítenek el maguk mellől olyan embereket, akik számukra sokat jelentenek. A kosok a szívük mélyén igenis tudják, hogy mikor vetik el a sulykot. Éppen ezért, önmagukkal is gyakran harcban állnak.

Bika

A bika a kossal ellentétben igen érzékeny, ha nem muszáj nem száll feleslegesen vitába, sokáig csendben tűr, de ha egyszer felbosszantják akkor bombaként robban.

 A bikák szociálisan érzékenyek, félnek attól, hogy elveszítik maguk körül a barátaikat, és, attól, hogy előbb-utóbb egyedül maradnak. Fontos nekik, a környezetük,(család, barátok, ismerősök, munkatársak) visszajelzése, hogy mit is gondolnak róluk valójában és ehhez mérten, hogyan viszonyulnak hozzájuk. A bikák viselkedésükkel szeretnek imponálni szeretteiknek. Sokszor a sajátmaguk érdeke elé helyeznek másokat, akkor is ha ezzel ők esetlegesen hátrányba kerülnek. A bikák nem nevezhetőek haragtartó embereknek, akkor is képesek bocsánatot kérni, ha nem is ők voltak a vétkesek, a lelki békéje érdekében többször kezdeményezi a békejobbot, mint kellene.

Ikrek

Az ikrek a bikánál is jobban tartanak az elmagányosodástól.

Éppen ezért, nagyon igyekeznek mások elvárása szerint cselekedni, a céljuk, hogy megfeleljenek másoknak, hogy mindenképp jó benyomást keltsenek környezetükben. Ha a helyzet úgy kívánja, az ikrek képesek saját személyiségüket, viselkedésüket, megjelenésüket átformálni, hogy beilleszkedjenek az őket körülvevők közé. Az ikrek igazán barátságos, jó szándékú emberek, akiket sajnos könnyen lehet befolyásolni. Hiszen annak érdekében, hogy jó viszonyt ápoljanak környezetükkel hajlamosak önmagukat is „feláldozni”. Kerülik a konfliktussal járó helyzeteket, a béke érdekében hajlamosak saját igazukról is lemondani. Vagy legalábbis törekedni valamiféle kompromisszumra.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu, citatum.hu l Kép: pixabay.com)