Jump to content

Te milyen barát vagy? A csillagok elárulják! II.

2017. 12. 12. 13:24

Az ember társas lény, szüksége van érzelmekre, szerelemre és nem utolsó sorban barátokra. A csillagok nem csak a személyiségünket mutatják meg, de sokat elárulnak társas kapcsolatainkról is. Te milyen barát vagy?

Mérleg

A jegy szülöttei kiegyensúlyozott, békés, harmóniára törekvő emberek, akik ezt a békét és harmóniát a baráti kapcsolataikba is átültetik. Nyitottak, segítőkészek, könnyen teremtenek kapcsolatot. Szeretnek emberek között lenni, ezért önmaguktól is keresik a barátaik társaságát. Könnyen rávehetőek a közös programokra, őszinte érdeklődéssel fordulnak a másik fél irányába. Baráti kapcsolatai nem felszínesek, a bajban kölcsönösen számíthatnak egymásra.

Skorpió

A skorpiók ideális barátok, ugyanis megértőek és tudják a határokat. Tisztában vannak vele, hogy mikor van szüksége a másik embernek barátokra és mikor kell meghagyni a személyes szabadságát. A skorpiók lelkük mélyén remek „pszichológusok”, ugyanis bármikor, bárhol képesek tanácsokat osztogatni szeretteiknek, csak is segítő szándékkal. Ez a gondoskodó magatartás a visszájára is elsülhet, ha valaki soknak érzi, vagy terhesnek, ezért mindig figyelni kell, hogy hol a határ. A skorpiókat a barátaik nagyon szeretik, mert tudják, hogy valós érzelmekkel, őszintén érdeklődve fordulnak irányukba, valamint az örömben és a bajban is a skorpió lesz, aki elsőként jelentkezni fog.

Nyilas

A nyilas jegy szülötte könnyen barátkozik, optimista személyiségével mosolyt csal mások arcára, energiával törti fel a környezetét. Éppen ezért az emberek szeretnek a társaságában tartózkodni, mindenkihez van egy-két kedves szava, könnyen kialakítja a közös hangot. A nyilas előítéletektől mentesen közelít mindenkihez, akiben talál valamit ami szívéhez közel áll. Leginkább a hasonlóan optimista emberekkel alakít ki szorosabb baráti kapcsolatokat, de ismerettségi körében a leg negatívabb ember is könnyedén megfér. Minden bizonnyal hozzá is van egy-két bíztatóan kedves szava. A nyilas nem szereti, ha a másik álarcot ölt, éppen ezért vállalva, hogy van olyan, akinek a harsány és örök optimista hozzáállása soknak tűnhet, így is önmagát meri adni bárhol és bármikor.

Bak

A bakok zárkózottabb típusok, akik nehezebben alakítanak ki baráti kapcsolatokat. Nehezebben nyílnak meg másoknak, félnek a csalódástól, legyen szó párkapcsolatról, vagy baráti kapcsolatról. Viszont, ha sikerül elnyernünk a bizalmát,és fokozatosan meggnyílik nekünk, akkor egy igaz, hűséges, kedves és segítőkész barátot ismerhetünk meg személyében. Aki mindig kiáll amellett, akit barátjául válaszott. A bakra jellemző, hogy kevesebb embert nevez barátjának, de velük egy életre tervez.

Vízöntő

A vízöntő hűséges barát, azonban ha nem érzi, hogy a másik úgy viszonyul irányába, ahogy ő a másik felé, nem tetszésének gyakran hangot ad. Kommunikatív személyiség, szeret tanácsokat osztogatni, segíteni másokon. Szereti a stabilitást párkapcsolatában és baráti kapcsolataiban is. Ha valakiben csalódik, nem tud újra megbízni, előfordulhat, hogy mivel sérelem érte, lezárja a dolgot, és nem keresi többet a másikat. A vízöntők nem tolerálják a kétszínűséget, a gonoszságot, az egymás háta mögötti kommunikációt. A vízöntő véleményét, akár pozitív, akár negatív mindig felvállalja a másik fél előtt. Aki elnyeri a bizalmát és a szimpátiáját, figyelmes, gondoskodó, törődő barátra talál személyében, de arra oda kell figyelnie, hogy ne sértse meg a vízöntőt, ugyanis nagyon érzékeny teremtés, aki ha egyszer haragra gerjed és csalódik a másikban, utána nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fog megbocsájtani.

Halak

A halak hajlamos alárendelni magát a baráti kapcsolatainak. Hagyja,hogy elnyomják, hogy megmondják neki mikor és mit csináljon. És mindeközben észre sem veszi a dolgot. A halak jegy szülötte tele van szeretettel, pozitív tulajdonságokkal, melyek csak úgy áradnak belőle. Ennek ellenére sokan kihasználják kedvességét, és segítőkészségét. Fontos tudni, hogy hol a határ, és gondosabban megszűrni, hogy kik az igaz barátai, és kik azok, akik csak ideig-óráig vannak a környezetében, ameddig ebből érdekük származik. Azzal, akivel megtalálják a közös hangot, mély és igaz barátság alakul ki közöttük.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)