Jump to content

Amikor igenis számít a külső, avagy, hogyan csomagolnak az egyes csillagjegyek I.

2017. 12. 02. 11:05

Egy ízlésesen becsomagolt meglepetés, egy egyedi dísz, egy szép csomagolópapír, mindig örömet okoz az ajándékozottnak. Nem csak a válszatott ajándék,de a csomagolás is elárulja rólunk, hogy szeretettel és odafigyeléssel készültünk az ajándékozás pillanatára.

Kos

A kosok nagyon szeretik a meglepetéseket, szeretnek ajándékot kapni, azonban ha ők ajándékoznak, akkor nem szeretnek sokáig bajlódni a csomagolással. Ők inkább az ajándékzacskós típusnak nevezhetőek. Ha kost készülönk megajándékozni, feleseleges azon törni a fejünket, hogy mivel tehetnénk még egyedibbé és különlegesebbé a csomagolást. A kosok ugyanis természetükből adódóan nem fogják értékelni. Ha mellőzzük a díszeket, a különleges csomagolásokat, akkor önmagunkat is megkímélhetjük attól a csalódástól, hogy nem örülnek annyira a külső borításnak, mint szerettük volna. A legjobb megoldás, ha egy alkalomhoz illő ajándéktáskába tesszük az ajándékaikat.

Bika

A bikák szeretik az esztétikus, szépen kidolgozott dolgokat. Ha ajándékot adnak, akkor nagy gonddal választják ki a csomagolópapírt, szeretik masnikkal, szalagokkal, díszekkel, kísérőkártyákkal színesíteni a csomagolást. Ugyanígy szívesen fogadják a kellő gonddal csomagolt ajándékokat. Lenyűgözhetjük a bikát, ha különféle kreatív csomagolásmódokat választunk, masnikka, szalagokkal is szívesen bíbelődnek az ajándékozás pillanatában. A bika nagyra értékel egy kísérőkártyát és egy képeslapot is. Hajlamosak arra, hogy a csomagolópapírt, ajándékzacskót, masnikat, díszeket, megőrizzék emlékbe. Szeretnek ajándékot bontogatni, ezért inkább csomagolópapírt válasszunk, mint ajándéktáskát.

Ikrek

Az ikrek szeretik a színeket, a csillogást, az egyedi dolgokat, és a kézzel készített ajándékokat is. Ha csomagolópapírt választunk válasszuk azt, amit magunknak esetleg már soknak érzünk, nekik biztosan tetszeni fog. Karácsonykor a mézeskalács mintával, hópehellyel, karácsonyfával, karácsonyi cukorral, díszített papírválasztás a legoptimálisabb. A csomagolást feldobhatjuk mézeskaláccsal, cukorkáva, szaloncukorral, egyszerűen rátűzve a szalagra. Az ikrek a vicces csomagolást is szeretik, ha az ajándék pl. dobozokba van rejtve, vagy vicces üzenetek kíséretében van becsomagolva.

Rák

A rákok az ikrek tökéletes ellentétei, ha a csomagolásról van szó. Nem szeretik a hivalkodó, giccses, csillogó, fényes papírokat. A zenélő, világítő, ajándéktáskáktól egyenesen irtóznak. Éppen ezért a természetesség jegyében csomagoljuk az ajándékaikat. Az ajándékcsomagolás mindig legyen szerény, feltűnéstől mentes, ízléses és finom. Az arany és csillámos szalagokat, és csomagolópapírokat felejtsük el. Válasszunk a természet színei közül, lehetőleg egyszínűt, (zöld, barna, kék, fehér) , de számos olyan saját készítésű csomagolási mód van, melynek bizonyára örülni fognak. Szalaggal, fenyőtobozzal, mézeskaláccsal (máz nélkül) díszíthetjük az ajándékokat, de tartsunk mértéket.

Szűz

A szűzek szeretik a praktikus csomagolást, adni és kapni is egyaránt. Fontos azonban, hogy ügyeljünk rá, hogy ne csapjuk össze a csomagolást, ne kenjük össze a papírt, ne szakítsuk szét, ne ragasztózzuk tele. Az egyszínű, vagy visszafogott karácsonyi mintás, nem túl hivalkodó csomagolópapír a legjobb választás. A celofán is jó ötlet, ha a szűzeknek adunk ajándékot, ilyenkor egyszínű , visszafogott (lehetőleg matt) masnival, és szalaggal díszítsük. De ne tegyünk rá túl sokat.

Oroszlán

Az oroszlán szeret ajándékot kapni, és ugyanannyira értékeli a csomagolást, mint magát a csomag tartalmát. Szereti a kézzel készített díszeket, a házi készítésű masnikat, szalagokat, a természetes csomagolópapírokat. Ugyanakkor egy ízléses ám, de élénk csomagolással is elérhetjük a kívánt hatást. Az oroszlánok szeretik a névre szóló üzeneteket, így kísérőkártyát vagy képeslapot mindenképp mellékelj az ajándékhoz, akár egy szép karácsonyi idézettel, jókívánsággal kiegészítve. Képeslap mellé csokoládé figurát, vagy szaloncukrot is tűzhetsz, ugyanis az ajándékcsomagolás sikere garantált.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép:pixabay.com)