Jump to content

Milyen függőséged van a csillagjegyed szerint? 1. rész

2017. 06. 02. 19:40



Csokoládéfüggőség, kólafüggőség, kávéfüggőség. De van, aki képtelen leszolni a dohányzásról, vagy épp olyan mértékben kezd edzeni, hogy az már károsis lehet. Ezek a függőségek azonban csak pótszerei és tünetei azoknak a kielégítetlen vágyaknak, amelyek mélyen rejtőznek a személyiségben.

Kos

Uralkodni akar, kezében akarja tudni az irányítást, már gyermekként is ő a hangadó többi gyermek között. Azt kell játszani, amit ő mondd, ő a hangadó, a csapatkapitány, ő hozza a szabályokat, gyakran  nagyon hangos is. Legfeljebb akkor enged, ha igazán szerelmes.

Bika

Imádja a pénzt, a jólétet, a luxust, ez a hedonizmusával kapcsolódik össze. A jó anyagi helyzete lehetővé teszi, hogy kielégítse az igényét az érzéki örömökre – drága éttermek, borok, luxuslakás, utazások... Ez a Bika gyengéje.

Ikrek

Erőssége a beszéd, de ez egyben gyengesége is: nem viseli el, ha nem övé az utolsó szó, és akkor is muszáj megjegyzéseket tennie, ha a többiek már mindent elmondtak, amit lehetett, minden esetben még ki kell egészítenie a többiek mondandóját, emiatt kötözködőnek, okoskodónak tűnhet.

Rák

A szerelem a legfőbb füttősége. Ha szerelembe esik - és ez elég gyakran előfordul - feladja, odaadja magát, gondoskodik, anyáskodik, mindent megtesz azért, hogy a másik jól érezze magát, a saját igényeit gyakran háttérbe szorítja. Látszólag teljesen önzetlen magatartása mögött attól való félelme áll, hogy elhagyják, hogy egyedül marad. Igazi társfüggő, egyik kapcsolatból esik a másikba.

Oroszlán

A siker és az általa érzett eufóia az ő függősége. szomjazza az elismerést, ha ezt megkapja, kivirágzik. Azonban ha nem kapja meg a neki járó csodálatot, elismerést, vagy nem úgy bánik vele az élet, ahogy, szerinte, megérdemelné, megsértődik és duzzog. Ebben az estben kicsinyessé és zsugorivá válhat.

Szűz

Rendmániás. Otthon a háztartásban állandóan tisztít, fényesít és a kézi porszívóval rohangál fel és alá. Vendégségben képtelen nyugodtan ülni, ha a szőnyegen felfedez egy morzsadarabot. Muszáj felvennie. Nyaralás előtt és nyaralás után hazaérkezve is muszáj gyorsan kitakarítania és mindent kimosnia. Ez a rendmánia és precizitás az egész életszemléletére is igaz, mindent rendben akar tudni, emiatt túlbiztosítja a dolgokat, és retteg, hogy mégis elveszíti, amije van.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astronet.hu; képek: pixabay.com)