Jump to content

A Bak jegyébe léptünk

2016. 12. 22. 13:58


A nap december 22. és január 20. között halad keresztül a zodiákus tizedik jegyén, a Bakon. Milyen tulajdonságok jellemzik a Bakot? Milyen szülő a  jegy szülötte? Mire számíthat a szerelemben?

Kötelességtudat és az önkéntesen vállalt korlátozás jellemzi. Értékítélete objektív és szigorú. Céltudatos és soha nem téveszti el szeme elől azt a célt, amelyet kitűzött maga elé. Cselekedeteit és gondolkodását az anyagi javak megszerzése motiválja. Ezért erőssége az anyag leigázása. Az elvont gondolatok lényegtelenek számára, munkája közben elvisel minden fájdalmat, nehézséget. Alapos, saját, illetve mások érdekeit, vágyait figyelmen kívül hagyja. Nincs szüksége a külső segítségre.

Jellemző tulajdonságai: Kötelességtudat, alaposság, konokság, türelem, kitartás, logika, pesszimizmus, parancsolgatás, territorialitás.

A Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, szimbóluma a hegyi kecske. A Bak földjegy, konzervatív, céltudatos. Az e jegyben született embereket leginkább a céltudatosság jellemzi. Életüket annak szentelik, hogy elérjenek valamit, legyen az valamilyen szellemi felfedezés, személyes munka, vagy üzleti kötelezettség.

Fáradhatatlanok küldetésük teljesítésében, és nem nyugszanak, míg a legjobb módszereket megtalálva el nem érik a sikert. Mint jelképük a hegyi kecske, biztos lábakon állnak, útjukon kevés kockázatot vállalva.

A Bakokat magasfokú intelligencia jellemzi, vezető pozíciókra törekszenek. Jól tudják magukat adminisztrálni, a tervezéshez és szervezéshez minden eszközt felhasználnak. A problémák adják a megoldás kulcsát céljaik eléréséhez. Mindig törekszenek a biztonságra. A kemény munkát és az anyagi elismerést jólétük alapjának tekinti. Legfontosabb számukra a pénz, mert a bizonytalan jövő elleni legjobb védelmet jelenti. A Bakok rendkívül öntudatosak, maximálisan hisznek saját képességeikben.

A Bak, mint szülő magas elvárásokat tmaszt a gyermek felé, mert szorgalmas, dolgos, korrekt embert akar faragni belõle. Úgy gondolja, hogy ezt a célját szigorral és következetességgel érheti el. Mivel õ is nehéz körülmények között nõtt fel, így akarja gyermekét is nevelni. Némely gyermek túl merevnek élheti meg az ilyen szülõt.

Nagyon rokonszenvesek, megértők is tudnak lenni, mikor az ember a legkevésbé várja. Eszesek, kiváló a humorérzékük és viccesek is tudnak lenni.

Melyik jegy illik hozzá a legjobban?

Fontos számár, hogy paratnerére számítani, építeni tudjon. Nem annyira az érzelmi fellángolás, mint inkább a rális ész kap hangsúlyt, s a tudatosság: mi várható partnerétõl. Hûséges és stabil, aki tûrni is tud. Szerelmi ügyekben zárkózott. Nehezen oldódik fel a szerelmi együttlétben. Férfiként nem õ kéri meg a nõ kezét, az övét kell megkérni.

Házasságában is az értelmi alapon nyugvó kapcsolat, a praktikus életbeállítottság lesz a fontos, nem pedig a lángolló szenvedély. A Bak nõ, mint jó üzleti érzékkel rendelkezõ társ, segíti férjét az elõrehaladásban.

Bika: Nagyon tudják szeretni egymást, ami nem csoda, hiszen azonos „körbe” tartoznak: mindketten föld jegyűek. Szerelmük olyan szilárd lehet, mint a beton.

Szűz: Íme, a nagy találkozás, egy ideális kapcsolat. Azonos felfogásúak, ügyesek és gyakorlatiasak, könnyen megtalálják a közös hullámhosszt, akár egy életre.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: pixabay.com)