Kos: A Kos jegyben születettek szenvedélyes típusok, imádják, ha egy étel csípős, ezért ne fukarkodjunk a fűszerekkel. A Kos szereti élvezni az életet, úgyhogy a finom italokról se feledkezzünk el.
Bika: Többfogásos menüsorral kedveskedhetünk neki. Mindenképpen főzzünk levest, és a bejgli mellé más desszerttel is készüljünk, mert a Bika szülött szeret válogatni.
Ikrek: Imádja a különleges ízeket, a kreatív tálalást. Ez a jegy nem eszik sokat, de szeret kóstólgatni, mindenből csipegetni egy keveset. Kedveli a halételeket, ezért a rántott hal ne maradjon ki a menüből. Az asztal díszítésére fektessünk nagy hangsúlyt!
Rák: A lelkén kívül, a gyomra is érzékeny, emiatt a kímélő ételeket szereti. Kerüljük az erős fűszerezést, hagyjuk meg az ételek eredeti ízét. Szereti a halból készült fogásokat, egy finom halászlével máris megnyertük magunknak.
Oroszlán: A minőségi alapanyagokból készült ételekkel nyűgözhetjük le. A hideg fogásokat nem szereti, tehát a svédasztalt felejtsük el. A legjobb az, ha az egész család leül az asztalhoz, és úgy tálaljuk a fogásokat. A hagyományos, jól bevált karácsonyi menüvel, jó borokkal nem hibázhatunk.
Szűz: A Szűz csillagjegy szülötteinek igazán kritikus és csípős nyelve lehet. Figyeljünk oda, hogy ne sózzuk el az ételt, a zsiradékkal pedig bánjunk csínján, mert nem szereti a nehéz fogásokat.
Mérleg: A luxus és a kulináris örömök nagyon fontosak a számára. Gondoskodjunk finom borokról, különleges desszertekről, pezsgőről. A Mérleg kedveli az izgalmas fogásokat, ezért nyugodtan eltérhetünk a hagyományos menüsortól. Figyeljünk a tálalásra!
Skorpió: Szereti a leveseket és a halból készült ételeket. A desszertek esetében ne felejtsük el, hogy a Skorpió nem édesszájú jegy, ezért a bejgli bőven elegendő süteménynek.
Nyilas: Szükségünk lesz a kreativitásunkra, mert a Nyilas szereti a különleges megoldásokat. A svédasztal jó ötlet, mert szeret válogatni. A salátákat különösen kedveli.
Bak: A hagyományokat tisztelő Bak szereti a tradicionális karácsonyi ételeket. A puritán ízlése miatt, bánjunk óvatosan a fűszerezéssel. A terítés és a díszítés is legyen visszafogott.
Vízöntő: Az ünnepi vacsora legyen formabontó! A hagyományos karácsonyi menüsorba vigyünk egy kis változatosságot, hogy az elég izgalmas legyen a Vízöntő számára, aki imádja, ha valami eltér a megszokottól.
Halak: Szereti az olyan halételeket, mint a halászlé, rántott hal, ám számára a környezet is sokat számít. Az ízek harmóniája mellett, fektessünk nagy hangsúlyt a karácsonyi díszítésre is!