Jump to content

Milyen a szűz, ha dühös?

2016. 10. 27. 14:46

Mindannyian másképp kezeljük érzéseinket. Van aki mérgében tombol és káromkodik, van, aki magába fojtja haragját, de nem felejt és nehezen bocsájt meg. Megint mások agresszíven viselkednek, ha valami nem az ő szájuk íze szerint történik. Hogyan dolgozzák fel az egyes csillagjegyek a haragjukat, a stresszt? Útmutató, hogy kitől mire számíthatunk.

Kos

Őt a legkönnyebb feldühíteni, hiszen tűz jegyű. Általában nem kezd vitát, de ha már belecsöppent, lezárni azt nagyon tudja. Néha türelmetlen és könnyelmű, főleg ha valaki a tűrőképessége határát próbálja kitolni, vagy arra akarja kényszeríteni, hogy előbb foglalkozzon egy problémával, mintsem készen állna rá. Viszont amilyen gyorsan felkapja a vizet, olyan gyorsan meg is tud nyugodni, sőt megbocsátani annak, aki felbosszantotta. Ő az egyik legkönnyebben felejtő és megbocsátó jegy mind közül.

Bika

Nem különösebben temperamentumos, lassan gurul dühbe, de ha megtörténik, mindenki fedezékbe! A hűtlenség, az igazságtalanság és az árulás idegesíti fel igazán. Az ennél kisebb dolgokon való dühöngésre viszont nem szívesen pazarol időt és energiát. Ha feldühödik, hosszú ideig tart, míg újra megnyugszik, legjobb ha ilyenkor békén hagyják.

Ikrek

A kétarcú jegynél gyakorlatilag minden alkalommal feldobhatsz egy érmét, annyi az esélye, hogy eltaláld, hogyan fog reagálni. Előfordulhat, hogy nyugodtan és koncentráltan mond olyasmit, ami a szíved mélyén sebez meg. Az Ikrek imád beszélni, ebben a legjobb és ez akkor sem változik meg, amikor dühös, imádja ízekre szedni a problémát (vagy téged). A haragja gorombáskodással vagy szarkazmussal indul, de könnyen átvált hangos kiabálásba, csapkodásba és tányértörésbe.

Rák

Édes, megértő, lojális és szerető jegy, és csupán ugyanezt várja el viszonzásul is. Ha viszont úgy érzi, hogy nem szeretik, nem értékelik vagy megbántják, duzzogni kezd. Ha nem olvasol a jelekből, akkor passzív agresszív viselkedésével érezteti, hogy valami nincs rendben. Ha még ebből sem jönnél rá, akkor inkább eltűnik, magába zárkózik. Amikor így elvonul, úgy tűnhet, hogy nem akar beszélni veled, de ez csak csel. A legtöbb esetben ki akarja beszélni magából a sérelmeit, csak nem akarja ő megtenni az első lépést.

Oroszlán

Ha vele vitatkozol, minden arról szól, ki tudja hangosabban mondani az igazát. Bármi fel tudja húzni őt, és nem rejti véka alá a nemtetszését. Rugdosódik, kiabál, hadar, tombol és szétdobálja a tárgyakat a szobában, mindegy, csak látványos legyen! Valószínűleg rengeteg bántó dolgot is a fejedhez vág, amiket nem gondol komolyan, ezért ne vedd magadra!

Szűz

Az egyik legtürelmesebb, legszeretőbb jegy. Hihetetlen mennyiségű sértést képes elviselni, mielőtt láthatóvá válnának rajta a frusztráció nyomai. Amíg lehet, próbálja elkerülni, hogy ki kelljen mutatnia a dühét, de amikor már nem bírja türtőztetni, elemi erővel tör ki belőle. De még így is passzív agresszív, amikor dühös, minden áron próbálja elkerülni a konfliktust és a vitahelyzetet.

Mérleg

Igazi békefenntartó, ebben az esetben is tökéletesen kifejezi személyiségét a mérleg, mint szimbólum. Mindig próbálja kiegyenlíteni a helyzetet a kapcsolataiban, nem kedveli a szélsőséges kitöréseket és haragot. Inkább elteszi magában a sérelmeket és nem szól róluk, amíg csak lehetséges. De mivel nem éppen a legérzékenyebb jegy, ezért ha éppen jó neki a pillanat, kiborítja a bilit. Amikor elkezdenek röpködni a sértések, akkor viszont hirtelen mehetnékje támad, de miközben elviharzik még elkiabál néhány keresetlen szót.

Skorpió

Tudni akarod, dühös-e? Nézz a szemébe mélyen! Sokkal hamarabb látod az indulat szikráit a tekintetében, minthogy bármi más jelét mutatná a testbeszéde. A Skorpió is szereti elzárva tartani a haragját egy darabig. Előbb csak fejben dühödik fel, majd ehhez mérten tervezi meg a következő lépését, néha ez csak annyit jelent, hogy magában szétcincál, máskor viszont bosszúállóvá válik. Kifejezetten haragtartó, lehet, hogy megbocsát, de soha sem felejt.

Nyilas

Az őszintétlenség, a hűtlenség, a kegyetlenség és a gyűlöletbeszéd bármilyen formája elég ahhoz, hogy feldühítse. Ha feldühíted, jobb ha otthagyod, mert senkit nem kímél a haragja. Egyébként elég türelmes típus, ha nem a szívügyéről van szó, valószínűleg sosem látod feldühödni. A túláradó szarkazmusa azonban azt jelezheti, hogy kitörni készül.

Bak

Föld jegy, így általában elég laza, bár néha talán túl mereven próbálja fenntartani a békét. Főleg azért, mert szereti a dolgokat úgy, ahogy vannak. Sosem tudhatod előre, mi fogja feldühíteni, de sokszor észre sem fogod venni, mert hajlamos elnyomni az érzéseit, főleg a negatívokat. Inkább duzzog és elutasítóan viselkedik, és ha ki is tör kicsit belőle a harag, gyorsan túllép rajta.

Vízöntő

Nem szereti a vitákat, pláne nem az értelmetlen fajtát makacs emberekkel. A legvalószínűbb, hogy semmibe vesz, ha mérges. Inkább elmegy sétálni vagy kocsikázni, minthogy leüljön vitázni. Ha nem tudja elkerülni azt, ami ingereli, sarokba szorítva érzi magát és felrobban a frusztrációtól. Utána viszont hirtelen minden áron el akar kerülni, amíg meg nem nyugszik.

Halak

Minden azon múlik, milyen napja van épp. Ha rossz, akkor, robbanni fog, ha felbosszantod. Ha viszont jó napja van, akkor mindent meg fog tenni, hogy elkerülje a veszekedést, inkább kimegy cigizni vagy iszik egy pohárkával, hogy lenyugodjon, minthogy ott maradjon vitatkozni. Ha ettől sem érzi jobban magát, akkor egy kiadós sírás fog rajta segíteni.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; simplecapacity.com; kép: pixabay.com)