Jump to content

Milyen sport illik hozzád?

2016. 10. 03. 15:14


A sport nem csak a testnek, de a léleknek is jót tesz, ezért érdemes beiktatnunk a napirendünkbe. Heti minimum két alkalommal ajánlott lenne átmozgatnunk magunkat, főleg, ha ülőmunkát végzünk. Ha eddig még egyik, általad kipróbált sportban sem voltál kitartó, talán nem a megfelelő mozgásformát választottad. Horoszkópod elárulja, hogy melyik sportág való neked.

Kos
A Kos bátor és kockázatvállaló, és tetteinél mellőzi a hosszú mérlegelést. Sportnál a jelszava: mindegy, csak legyen megerőltető! Számára a hegymászás, vagy a sziklamászás a tökéletes választás, de a hosszú biciklitúrák alatt is kellően kiélheti magát.

Bika
Erő és stabilitás – e kettő tulajdonság jellemzi a Bikát, ugyanakkor igen fejlett a szépérzéke, és erős a biztonság iránti vágya is. A megfontolt Bika szeret időt hagyni magának a bemelegítésre, ezért számára egy spinning óra az ideális választás. Hiszen ott a saját tempójában kezdheti a tekerést, amit azután követhet az izzasztó hegymenet, vagy a szélsebes lejtőzés. Az ésszerűen felépített edzéssel pedig a sérülések kockázata is jelentősen csökkenthető. Ha épp nincs kedve a nyeregben pedálozni, a futópad kínálhat remek alternatívát.

Ikrek
Az Ikrek jegyűek szüntelenül pörögnek, így aki lépést akar tartani velük, annak folyton valami újjal kell előrukkolnia. Mindegy, hogy triatlon, vagy köredzés, a lényeg, hogy ne kelljen túl sokáig egy sportágnál időznie, abba ugyanis meglehetősen hamar beleunna. Vigyázat: a változatosság iránti vágy az Ikreknél gyakran túlbuzgóságot eredményez, ami így könnyen vezet sérülésekhez. Ezért fontos, hogy mindig arra koncentráljon, amit éppen csinál, és ne az járjon a fejedben, hogy mit szeretne legközelebb kipróbálni.

Rák
Érzékeny, házias és kissé zárkózott, és rendkívül fontos számára a biztos, családi háttér – ezek a Rák jegyében született személy legjellemzőbb vonásai.  Ugyanakkor hajlamos elkényelmesedni, és nem szívesen vonja meg magától a finom falatokat. Néha – néha egy két plusz sütemény, vagy egy-két pohárral több bor, és máris megjelennek a plusz kilók... Ezért a hangsúly a következetességen és az odafigyelésen van! Az érzékeny lelkű Rák számára a legjobb sportág a futás. Miközben egyedül kocog, van ideje elmélyedni  a gondolataiban.

Oroszlán
Az Oroszlán az állatövi jegyek királya, illetve dívája.  Lételeme, hogy csodálják, ennél jobban már csak azt igényli, hogy mindig ő legyen a középpontban. Számára a legjobb választás egy csoportos aerob-óra. Mindegy, hogy step-aerobic, vagy has – láb – popsi tréning, a lényeg, hogy az első sorban állva a gyakorlatok tökéletes utánzásával tündökölhessen, és magára vonzhassa az irigykedő tekinteteket.

Szűz
A Szűz jegyében születettek általában rendkívül pontosak és körültekintőek - bármibe is fogjon bele, biztos, hogy minden jó előre megtervezett és gondosan megszervezett lesz. Ez az aprólékosság a sportban is visszaköszön nála, így számára a legmegfelelőbb választás egy személyre szóló, aprólékosan megtervezett edzésterv, amihez minden részletében tartani tudja magát.

Mérleg
A Mérlegek szeretik a változatosságot, és irtóznak az előre megtervezett dolgoktól. Szükségük van a lehetőségre, hogy ha akarnak, mindent mérlegelhetnek, vagy épp megváltoztathatnak. Éppen ezért a havi kondi bérlet, vagy a sportegyesületi tagsági igazolvány nem az ő stílusuk, sokkal inkább a spontán sportlehetőségeket részesítik előnyben. Mindegy, hogy tollaslabda, úszás, vagy futás, a lényeg, hogy bármikor kitombolhassa magát.

Skorpió
Az energikus Skorpió szereti a kihívásokat, egyszerre harcias és kíváncsi, ugyanakkor néha túlérzékeny és magába forduló, már – már flegmatikus. A Skorpió a sportoknál sem ismeri a félmegoldásokat, valamit vagy teljes erőből csinál, vagy hozzá sem fog. Leginkább azokat a mozgásformákat részesíti előnyben, amiben versenyezhet, mint például a tenisz vagy az úszás.

Nyilas
A Nyilasok optimisták, pozitívak, és szabadság szeretők. Számukra a sport egyet jelent azzal, hogy a friss levegőn, a természet közelségében mozoghatnak. Legyen bármilyen is az időjárás, az elszánt Nyilast se eső, se szél nem tarthatja ettől vissza. Futás, lovaglás, nordic - walking, vagy túrázás – ez az, ami igazán neki való!

Bak
A Bakok kifelé zárkózottnak és visszahúzódónak tűnhetnek, és szívük szerint kerülik a nyilvánosságot. Erősségük azonban a hihetetlen szívósságuk és kitartásuk, amit a sportok terén is remekül kamatoztatnak. Olyan mozgásformát érdemes választaniuk, ahol bizonyíthatják rátermettségüket és ahol csak önmagukra kell figyelniük. Maratoni futás, vagy egy kiadós görkorizás az ideális választás számukra.

Vízöntő
A Vízöntő sokszor és szívesen mozog, gyakorta belső nyugtalanságától hajtva. Ez a belső tűz az oka a Vízöntő szélsőséges, „mindent vagy semmit” felfogásának is. A szürke hétköznapok és az egyhangúság teljesen kikészíti, mindig tudnia kell, hogy van lehetősége változtatni. Olyan egyéni sportok valók neki, amelyekben nemcsak a testét edzheti, hanem az elméjében is el tud merülni. Jóga vagy pilates az ideális választás számára.

Halak
A Halak a vízelemek közé tartoznak, visszahúzódók, félénkek, sőt gyakran túlérzékenyek. Az extrém erőkifejtést igénylő, megerőltető sportok helyett inkább valami nyugalmasabb edzésformát érdemes választania. Alakformáló torna, tai chi, vagy úszás – ezek a jó választások az érzékeny lelkű Halak számára. 

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astronet.hu; kép: pixabay.com)