Jump to content

Gyógynövény horoszkóp

2016. 09. 27. 10:44

A holisztikus gyógyászat megfigyelései szerint minden állatövi jegy testének megvan a gyenge pontja, a habitusának megfelelően támadhatják meg betegségek. De ugyanígy mind a 12 jegy szülöttének megvannak azok gyógynövényei, amelyek segítségével elkerülhetik a problémákat, vagy meggyógyulhatnak.

Kos: Az aktívan élő ember

Betegségre való hajlam: Gyulladás, sérülés, fejfájás, kimerültség, alvásprobléma, idősebb korban emlékezetzavarok, vesekő.
Habitus: Bátor hozzáállásod a legnagyobb erősséged. Éppen ez okozza a legtöbb problémát. Legfőbb hajtóerőd a győzelemvágy, és ez igen erős versenyszellemet olt beléd.

Gyógynövény: Macskagyökér, borsmenta.

Bika: A béke embere

Betegségre való hajlam: Torok, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma.
Habitus: Higgadt vagy és céltudatos. Véleményed határozott, amihez makacsul ragaszkodsz. Békés vagy, de jobb nem kihozni a sodrodból.

Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifű.

Ikrek: A gyorsan élő ember

Betegségre való hajlam: Légúti betegségek, váll-, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák.
Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba.

Gyógynövényei: Levendula, borsikafű, citromfű.

Rák: Az érzelmek embere

Betegségre való hajlam: Nőgyógyászati vagy urológiai problémák, gyomor, tüdő, nyálkahártyák, vizesedésre való hajlam, szívpanaszok.
Habitus: Ha egy ügy mellett érzelmileg elkötelezed magad, képes vagy makacs kitartással küzdeni céljaidért, nagy meglepetést keltve ezzel környezetedben.

Gyógynövényei: Árvacsalán, zsálya.

Oroszlán: A bőséges fogyasztás embere

Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma.
Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyről tudod, hogy kudarcra van ítélve.

Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.

Szűz: A testére figyelő ember

Betegségre való hajlam: Emésztőrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek.
Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás.

Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.

Mérleg: Az egészség embere

Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bőrbetegség, a test lesoványodása.
Habitus: Szívesen vitatkozol, sőt, gyakran szembeszállsz beszélgetőpartnereiddel. Gyakran felhalmozod a problémákat, hogy ne kelljen szembenézned velük.

Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloévera.

Skorpió: A szenvedély embere

Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei.
Habitus: Életerős, szívós, egészséges jegy. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetű, ilyenkor életed egy területén képtelen vagy továbblépni.

Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.

Nyilas: Az élet habzsolója

Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcsere-folyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő szervek betegsége, emellett a csípő és a combok problémája. A reuma is veszélyeztet.
Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked.

Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.

Bak: A hivatás embere

Betegségre való hajlam: Csontrendszer, térd, bőr, fogak megbetegedései, valamint reuma, köszvény, kövesedésre való hajlam, érszűkület.
Habitus: Felelősségteljes, kissé merev jegy. Tiszteled a hagyományt. Hivatásod elsőbbséget élvez mindennel szemben.

Gyógynövény: Fekete nadálytő, zsurló, pásztortáska.

Vízöntő: A független ember

Betegségre való hajlam: Lábszár, boka, idegrendszer, hipofízis megbetegedései. Ritmuszavarok, balesetek, görcsös betegségek jelentkezhetnek.
Habitus: Nem szívesen alkalmazkodsz, és bátran szakítasz a megszokott hagyományokkal. Küzd esz az érzelmi kötöttségek ellen, mégis erre vágysz a legjobban.

Gyógynövény: Rozmaring, angyalgyökér, somkóró.

Halak: A romantikus álmodozó

Betegségre való hajlama: Lábfej, a szervezet vízháztartásának, valamint a nyirokutaknak a zavarai. Hajlamosak a fertőzésekre, a megfázásokra.
Habitus: Romantikus természetű vagy, aki minél több álmát szeretné megvalósítani. Boldogan költesz arra, hogy a kívánt hatást elérd, szekrényed ezért tele van változó életstílusod és hangulatod ruhadarabjaival.

Gyógynövénye: kankalin, csipkebogyó, kerti borágó.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; illuzio.cafeblog.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)