Jump to content

A Szűz havába léptünk

2016. 08. 23. 09:33

A Szűz latin neve: Virgo. Asztraia a görög mitológiában Zeusz és Themisz leánya, az igazság istennője, a szemérmesség nővére.

A jegy jelképe az arató szűz, aki a megérett termést begyűjti. Precíz, takarékos, alapos és megbízható. Rendszerető és előrelátó, nem kenyere a káosz és a kiszámíthatatlanság. Nála mindennek meg van a maga helye, mindenre meg vannak tartalékai. Szorgalmas, művelt és fejlett intellektuális képességekkel bír, melyek józan észen, módszerességen és elemzésen alapulnak. Bármit tesz annak oka és célja van, tudja miből mit fog profitálni, az önzetlen adást tudatosan kell fejlesztenie magában. Kitűnő szellemi képességekkel rendelkezik. Felfogása gyors, logikája éles. Bele tud merülni a dolgok legkisebb, legaprólékosabb részleteibe.

Éles kritikai érzékkel rendelkezik, mindenről van véleménye, ami a szívén az a száján. Ugyanakkor önbizalomhiánnyal küzd, gyakran kisebbségi érzése van. Lelkileg nehezen oldódik fel. Hajlamos túlzott aggodalmaskodásra és körülményeskedésre. A gond és kellemetlenség erősen lehangolja. Ahol érzi, hogy szeretik ott nyílt és bizalmas, másokkal szemben tartózkodó.

A szűz szerelmi téren általában hűvös és tartózkodó. Ez jelenthet szerénységet, de túlzott érzékenységet is. Hajlamos a zárkózottságra, de ennek ellenére is igényli a gyengédséget és a törődést. A szív dolgaiban is józan és átgondolt. A szexuális dolgok érdeklik, mégsem hagy fel egykönnyen szűzies viselkedésével. Inkább barát, mint lángoló szerelmes, de egy merész, tüzes partner felébresztheti szenvedélyét. Amíg nincs tisztában érzelmeivel, szerelmi ügyei zavarosak lehetnek.

(Forrás: 12csillagjegy; josda.hu / Kép forrása: google)