Jump to content

Vanga jóslatai

2016. 08. 12. 08:00

„Egy nap Amerikában a Fehér Házba egy fekete ember érkezik, az óceánon túl a feketék fehérek lesznek. 2010 novemberében kitör a harmadik világháború, amely 2014-ben fejeződik be. Kétezer év után, 2050-ben megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre. 2125-ben a magyarok megfejtik a kozmikus lények üzenetét.”

1996-ban bekövetkezett halála után a Vanga néven világhírnévre szert tett macedón származású vak bolgár jósnő, Vangelia Gusterova még mindig sokkolja a világot próféciáival.

Vangelina koraszülöttként 1911. január 31-én a macedóniai Strumicában jött a világra, életben maradási esélyei olyan kicsinyek voltak, hogy nem siettek a névadással. Azután minden várakozás ellenére mégis felerősödött. Tizenegy éves korában homokviharba került, amely házuktól 100 méterre repítette, s elveszítette látását. A vak lány látnoki képességei 16 éves korában bontakoztak ki. Eleinte csak a helyieknek jövendölt, de a beigazolódott jóslatai lassan egész Kelet-Európában híressé tették.

Hivatalos kutatások szerint jövendöléseinek 84 százaléka beigazolódott, a maradék a nem értelmezhető kategóriába tartozott. Próféciáit Nostradamushoz hasonlóan csak utólag, az események bekövetkezése után lehetett értelmezni.

Vanga megmondta előre a háború befejezésének évét és a Harmadik Birodalom sorsát, majd megjósolta a prágai tavaszt, Indira Gandhi, Diana hercegnő tragikus sorsát, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió szétesését is. Jövendölései szerint Európa 2016-ra csaknem elnéptelenedik, Kína lesz a világ vezető gazdasági nagyhatalma, az Északi sark jege pedig 2033-ra elolvad. A század közepétől azonban Vanga látomásai szerint új korszak köszönt be. A világgazdaság felvirágzik, kétezer év után megszűnnek a tömegkatasztrófák és vízözönök. Ezer év béke és jólét vár az emberiségre.

Forrás: mno.hu; Kép forrása: pixabay.com