Jump to content

Születéskori holdfázisunk és a bennünk élő nő

2016. 07. 13. 12:37

Tudvalevő, hogy a Hold négy fázison megy keresztül minden hónapban: a telihold állapotát a fogyó hold az újhold majd pedig a növő hold állapota követi. A személyes horoszkópunkból kiderül, hogy melyik holdfázisban születtünk, és ez beszédes lehet arra nézve, hogy a bennünk élő kötődő-tápláló NŐ milyen is valójában. Milyen nők vagyunk az ösztöneink szintjén.

A holdfázisokat a görög mitológia egy-egy passzoló istennőjével társítjuk, hogy színesebb képet kapjunk magunkról, de az analógia egyáltalán nem kötelező, ki-ki rajzolhat magának más nő-képet az ismertetett fogalmak mentén. Sőt az lenne a jó, ha rajzolnánk is, ténylegesen, papírra! Kalandra fel!

Tudnivalók a helyes értelmezéshez: a nőképünket több dolog alakítja, ez itt egy komponens. Kezeljük ezért az egész részeként, de semmiképp kizárólagos szabályrendszerként. Bővebb felvilágosítást a horoszkóp egésze adhat. A holdfázisokat magunk is könnyedén megállapíthatjuk a horoszkópunkból: tegyük képzeletben vagy vizuálisan a Napunk mellé a Holdat, mintha épp újhold lenne, most nézzünk meg, hogy ha innen indulna a Hold a zodiákusban ténylegesen hol helyezkedik el: ha a Nap „után” áll, akkor növőhold van , ha épp szemben áll a Nappal, akkor telihold; ha pedig a Nap „előtt” áll valamelyik csillagjegyben, akkor fogyóholdkor születtünk.

Példa:
Mérleg Nap-Halak Hold: növő hold fázis
Rák Nap- Bika Hold: fogyó hold fázis
Kos Nap- Szűz Hold: növő hold fázis
Skorpió Nap-Oroszlán Hold: fogyó hold fázis

FOGYÓ HOLD – PERSZEPHONÉ

A nőiségünk állandó megerősítést igényel, folyamatos fejlesztést, mert „magától” csak fogy. Minden zuhan, amit nem emelünk tartja a mondás és mi ez különösen is érzékelhetjük: munkálkodnunk kell az eszköztárunk karbantartásán, méghozzá a hétköznapok szintjén.

ÚJHOLD – HEKATÉ
Újhold idején az ég sötét, a Nap együtt áll a Holddal, egymást árnyékolják, egymáson vívnak. Tudnunk kell, hogy van bennünk valami félelmetes és respektet keltő vonás. Nem tudatosan vívjuk ki, de erősnek, határozottnak látnak bennünket, akivel nem jó összeveszni.

NÖVŐ HOLD – ARTEMISZ

Az a helyzet, hogy nagyon szép, vonzó, csábító a bennünk élő nő, ha növő holdnál születtünk. Van bennünk valami, ami a másik nemet lázba hozza és megtermékenyítésre sarkallja.

Forrás, kép forrása: ezoworld.hu