Jump to content

Atlantisz: legenda vagy valóság?

2016. 06. 14. 14:22

Adva van egy embercsoport, amelynek eredete, a mai korból nézve rejtélyes és megmagyarázhatatlan - írja Nemere István az Atlantisz ma is él című könyvében, és lépésről lépésre végigveszi azokat a tárgyi, írott és íratlan emlékeket, amelyek Atlantiszra utalnak.

A szerző szerint már a későbbi ősemberek, a mi őseink hirtelen felbukkanása és hirtelen szerzett tudása is különös, de az atlantisziak eredete teljesen homályba vész. De a tények előtt meghajolva elfogadja azt a - mai tudományban még picinyke gyökeret sem eresztő, eddig el nem fogadott - elméletet, amely szerint bolygónkon az emberiség nem csak egy alkalommal alakult ki.

- A dolog az akadémikusok oldaláról nézve egyszerű, mert nem veszik figyelembe az elméleteikkel ellentétes bizonyítékokat - érvel az író. - Az akadémikusok még mindig Darwinhoz ragaszkodnak, és makacsul állítják, hogy a fajok egymásból alakultak ki. Ez a darwini elmélet egyik alapköve - miközben soha sehol egyetlen bizonyítékot sem találtak a fenti állításra. És nem ismerik el, nem látják be, hogy ami egyszer megtörténhetett az általuk hitt darwini elvek alapján, az megtörténhetett talán kétszer vagy többször is. A sorrend pedig - erre mutatnak a bizonyítékok - az, hogy előbb voltak az, s azután jöttünk mi.

- Tanulmányaink szerint egymillió év kellett ahhoz, hogy a kezdetleges "ősemberek", akik inkább majmok, mint emberek voltak, primitív eszközöket készítsenek maguknak.

- Aztán újabb millió év kellett ahhoz, hogy pattintgatással éles fegyvert és más eszközöket gyártsanak. És újabb százezer év kellett ahhoz, hogy az ember a következő lépést megtegye a civilizálódás útján.

- Arról nem esik szó, hogy ha ez ilyen ütemben zajlott, akkor az utolsó pár tízezer évben hogyan juthatott el olyan sebesen a kőbaltától az űrtechnikáig?

- Nyilván úgy, hogy a darwini elmélet téves. A sok százezer, vagy épp millió éves kőzetrétegben vagy az alatt talált leleteket nézve tagadhatatlan, hogy voltak, éltek és tevékenykedtek emberek már akkor is, amikor a mi őseink még a fákon ugráltak és még beszélni sem tudtak. Tehát el kell ismernünk a kétszeres vagy többszörös civilizációk elméletét, azt, hogy a Földön egyszer előttünk jóval - már léteznie kellett egy olyan modern emberiségnek, amelynek az egyedei nagy tudással rendelkeztek, és külsejükben is erősen emlékeztettek ránk. S még az sem zárható ki, hogy mi is nekik köszönhetjük létezésünket. Hogy jelentős szerepet játszottak a cro-magnoni (vagyis a modern ember, a Homo sapiens) kialakulásában.

A cikk folytatását ITT olvashatja.


Forrás, kép forrása: astronet.hu