Jump to content

Jó időben, jó helyen?

2016. 06. 01. 14:03

Melyikünk ne szeretne jó időben lenni a jó helyen?! A kérdés azonban csak az, pontosan mit is jelent Neked a „jó időben – jó helyen”?

Az idő minősége

Abban senki sem kételkedik, hogy hely és hely között nem csak mennyiségbeli (70 m2 vagy 10 hektár), hanem minőségbeli különbség is van. Elég csak összevetni egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező ház árát a budai hegyoldalon egy somogyi, 150 lelkes kis faluban lévő házzal. Ez esetben a pénz mérhetően (ez ma az egyik csodafegyver!) fejezi ki a minőségbeli különbséget.

Azon viszont már lehet, hogy hosszasabban kellene eltöprengnünk, hogy az időnek is van ám minősége, nem csak mennyisége. Szerinted ugyanaz a minőség írja le azt az 1 percet, ami alatt fekvőtámaszban tartod magad, és azt az 1 percet, ami közben a vidámpark egyik dodgemében száguldozol? Persze ízlés dolga, de szerintem messze nem ugyanarról van szó…

Az asztrológia tulajdonképpen arra való, hogy egy adott idő és egy adott hely (tér-idő pillanat) minőségét meghatározzuk! A Világegyetemet egységes erők és törvények működtetik, tehát a nagyban megmutatkozó minőséget (bolygók, csillagok stb.) a kicsiben (saját, kis környezetünk) ugyanúgy érzékeljük – ha másban nem is, akkor majd következményeiben.

Mi a „haszna” mindennek?

Amikor egy születési képletet megnézünk, azt a minőséget igyekszünk minél jobban megragadni, amelyik a szóban forgó emberben megnyilvánul és kiteljesedik. Ahogy egy elültetett makkból idővel tölgyfa lesz (és ezt már akkor tudjuk, amikor a kezünkbe fogjuk a makkot), ugyanúgy egy „emberpalántából” ember cseperedik – de hogy milyen lesz ez az ember, azt a Világegyetem aktuális minősége határozza meg, amit a születés idejéből és helyéből tudunk meg.

Az ember lehetőségei, képességei és hiányosságai (mert sajnos egyikünk sem tökéletes) már előre kódolva vannak a születési horoszkópban. Ennek legszembeötlőbb megnyilvánulása maga a fizikum, a test, ami kinek erős és robosztus, kinek pedig gyenge és törékeny stb. Értelemszerű, hogy már a fizikum is nagyban meghatározza, hogy mire leszünk képesek az életben és mire nem, hiába adódik erre lehetőségünk.

A „jó időben, jó helyen” ezek alapján akkor működik valakinek, ha a születési képletében megbúvó potenciál (adottság) a megfelelő időben és helyen találkozik azzal a lehetőséggel, amiben kiteljesedhet.


A folytatást itt olvashatja: astronet.hu