Jump to content

A reinkarnáció egy új esély

2016. 05. 17. 20:39

A keleti vallások számára természetes a lélek újjászületése. A földi létet utazásként fogják fel, ahol az élet során elkövetett jó és rossz cselekedetek határozzák meg a következő út tartalmát. E szerint tehát a karma adott, nem lehet "választani", hiszen azért születünk újra, hogy jóvá tegyük korábbi hibáinkat.

"Azok az emberek, akiknek a hitbuzgalmát csak a halál törte meg, az erényesek birodalmába kerülnek, ahol végtelen ideig lakoznak. Később egy egyszerű, ámde szerencsés család tagjaként születnek újra a földi életbe, vagy akár azoknak a családjába, akik részesei voltak a szellemi megvilágosodásnak" - olvasható Bhagavad-Gita Krisschna ősi hindu tanításában. Szerinte ugyanis a reinkarnáció végső célja a tökéletesség elérése.

Némely tanítás szerint mivel a lélek fejlődni, tanulni szeretne, és ezt a célját előző életeiben jól teljesítette, mégiscsak választhat, hogyan él, miként fejlődik tovább. A kevésbé fejlett lelkek viszont nem választhatnak, ők a tetteik végtelen kerekének foglyai, mindig ugyanúgy élnek, ugyanazt teszik.

Egy másik tanítás szerint a reinkarnáció leginkább egy múltbeli "elintézetlen ügy" befejezése. Az újjászületés esélyt ad a bűneink "ledolgozására", jóvá tételére.

Amikor reinkarnáció segítségével a múltba visszatér valaki, sikerül felderíteni, milyen "elintézetlen" ügye van, amit most befejezhet, jóvá tehet, rendezhet.

Vannak világunkban teljesen "ártatlan" most először születő lelkek, s bizonyos tanok szerint ők nem a múltat, hanem a jelent és a jövőt testesítik meg. Ők azok, akik reinkarnációs utazásuk során nem a múltban, hanem a jövőben szereznek élményeket, tapasztalatokat, olyan helyekről számolnak be, melyek egyelőre futurisztikusak.

Forrás: astronet.hu (Hogyan reinkarnálódik a lélek?); Kép forrása: freeImages.com