Jump to content

Aszcendens, a felkelő jegy

2016. 05. 03. 16:00

Még az is ismeri az aszcendens kifejezést, aki nem a horoszkópok által vezényelve éli az életét. Ismerjük a szót, de mit jelent igazából? Lehet valakivel azonos a horoszkópunk, születhetünk egy hónapban, hogy ha az aszcendensünk más, egészen mást képviselünk földi életünkben. Egyediségünket az aszcendens fejezi ki.

Az aszcendens szó felemelkedőt jelent. Az a jegy, amelyik a születés pillanatában éppen felkelő állatövi jegy.

Az aszcendens határozza meg a stílusunkat, a külsőnket, de még szokásainkat is. Talán még a horoszkópnál is fontosabb tudni, hogy mi az aszcendensünk. Ahhoz, hogy ezt megtudd, számos online felületen kiszámolhatod azt. Csakhogy ehhez nem elég tudni a születési dátumot, mellé meg kell adni a születésed óráját és percét is. Az aszcendenst szokták a felkelő jegynek is nevezni. Lényegében a horoszkóp elemeiből áll. Az aszcendens nagyjából két órán keresztül tartózkodik egy állatövi jegyben, és egy nap alatt végigjárja az összes (12) jegyet. Emiatt is szükséges a születés idejét tudni percre pontosan. Az adatok beírásával a gép kiszámolja, hogy mi az aszcendensed. Az a felkelő jegyed, amely születésünkkor az égbolt peremén helyezkedett el.

Azért érdemes ezt tudni, mert az aszcendens határozza meg a viselkedésedet, a kinézetedet, a szokásaidat, hogy mit és miért tartasz fontosnak. A valódi énedet mutatja meg, valamint azt, hogy életed során milyenné szeretnél válni. Azt hisszük, hogy a horoszkóp elárul rólunk mindent, de ahogy haladnak előre az évek, úgy jövünk rá, hogy bizony az aszcendensünk több mindent elárul rólunk. Azt is megmutatja, hogy mikre vagyunk érzékenyebbek, ugyanis a föld jegyűek (bak, bika, szűz) a tulajdonviszonyokra, a levegő jegyűek (vízöntő, ikrek, mérleg) a kapcsolatokra, a víz jegyűek (halak, rák, skorpió) a hangulatra, érzelmi változásokra és a tűz jegyűek (kos, oroszlán, nyilas) pedig az energiaáramlásokra érzékenyek.

Az aszcendens egyfajta belső identitásunk kifejezője. Környezetünk és mi magunk is felkelő jegyünkből sokkal többet mutat belőlünk, mint a horoszkópunk.

(Kép forrása: patricinhaesperta.com.br)