Jump to content

Mikor fogan a legtöbb gyerek?

2017. 04. 24. 09:57

Remélhetőleg már a héten beköszönt a tavasz, vagy egyből a nyárba csöppenünk, már ami az időjárást illeti. Napsütés, felmelegedés, madárcsicsergés és a kedvünk is jott, nem csoda hát, hogy igényeljük a szabadtéri programokat és próbáljuk leküzdeni a tavaszi fáradságot.

A tavaszi fáradtság nem betegség, de kellemetlen levertséggel, fáradékonysággal jár, amit csak úgy lehet legyőzni, hogy az ember erőt vesz magán, és  próbál több időt tölteni a szabadban a friss levegőn.  

A tavasz köztudottan a flörtök és a szerelem évszaka is, amely komoly hatással van hormonháztartásunkra. A szerotonin hormon szintje a  napfény hatására egyre nagyobb mértékben növekszik szervezetünkben, amely a boldogság érzet egyik forrása. A férfiak tesztoszteron szintje például a nyár elejére 15 százalékkal magasabb, mint télen. A nők és a férfiak égnek a vágytól, hamar szerelembe esnek és könnyen elcsábulnak, aminek a legfényesebb bizonyítéka, hogy a legtöbb gyerek májusban és júniusban fogan.

Az ekkor fogant csöppségek majd a következő esztendő elején, tavaszán jönnek a világra, amely a legkedvezőbb évszak a gyereknevelésre. A megfigyelések szerint egyébként a december is erős hónap a gyermeknemzés szempontjából, aminek az oka, hogy akkor van a legtöbb ünnep- és szabadnap és sokan ki is használják ezt az időszakot.

(Forrás: 12csillagjegy.hu;Berliner Zeitung; kép: pixabay.com)