Jump to content

Készüljünk a pénteki tízmilliószoros napra

2017. 11. 09. 08:10

November 10-e az év utolsó tízmilliószoros napja. Ilyenkor bármit teszel, mondasz, vagy épp gondolsz, tízmilliószoros erővel tér majd vissza hozzád, és csak rajtad múlik, hogy pozitív, vagy épp negatív lesz-e ezek végkicsengése.

A tibeti hagyományok szerint évente négy kiemelkedően energikus nap van, mindegyik a legjelentősebb buddhista vallási ünnepnapokhoz kötődik. Ezeket az úgynevezett tibeti nagy Buddha-napokat hívják tízmilliószoros napoknak. Ekkor a pozitív cselekedetre és gondolatokra való törekvés gyakorlása sokszorosan hat.

Mit érdemes tenni ezen a napon?

A spirituális gyakorlatok végzése ezeken a napokon erősen ajánlott.

A 10 milliószoros napokon bármire gondolsz, bármit tervezel, akármit cselekszel, az gyorsabban, erősebben, hatásosabban képes létrejönni, befejeződni, épp ezért fontos, hogy a rosszat iktasd ki a gondolataidból.

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt, még az ellenlábasaidnak is. Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a világnak. Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek és az embereknek is. Fontos, hogy ne magadat helyezd középpontba, ne csak magadnak kérj örömöt, hisz ez valójában már az önzőség megjelenését mutatja, ami semmiképpen sem lehet jó irány.

Ne csak pár percet foglalkozz ezzel a témával, szenteld az egész napodat ezeknek a cselekedeteknek. Kezdd a reggelt úgy, hogy kinyilvánítod az univerzum felé örömödet a léttel és az egészséggel kapcsolatban. Gondolataid, tetteid csakis jók legyenek, árassz magadból pozitivitást. Teremts lelkedben és környezetedben is harmóniát, békét, szeretetet. Ha ezt képes vagy megtenni, akkor érzékelheted, ahogy mások is átszellemülnek. Csakis arra gondolj, amit teremteni szeretnél, de csakis úgy, hogy azzal másoknak ne árts.  Nem baj, ha jön néhány kellemetlen, negatív tartalmú gondolat, ezeket küldd el, és próbáld átfordítani jóra.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; life.hu; pixabay.com)