Jump to content

Büntetés, önbüntetés, de minek?

2016. 07. 07. 11:13

Ez a kérdéskör abba a kategóriába tartozik, amikor megtapasztaljuk, megérezzük, hogy bizony Shakespearenek igaza volt, mert tényleg "több dolgok vannak földön s égen, Horatio mit sem bölcselmetek álmodni képes" (Hamlet).


A kölcsönhatás és az egyensúly törvénye

Mivel kölcsönösen hatunk egymásra ezért folyton adunk és kapunk. Az egyensúly törvénye pedig megköveteli az adok-kapok szabályának betartását.

Önmagadon belül, és azon kívül, a külső világban is. Ez egyszerű, mondhatod: adok-kapok. Hát nem az.

Merthogy mindannyiunknak saját, csak rá jellemző rendszere van. A mikor, kinek, mit, mennyit és milyet, és hogy melyik időszakában, azt nem tudod általános szabályszerűség szerint felírni. Ezért kénytelen vagy megismerni Önmagad.

Na de akkor mégis, miért is vagy TE fontos?

Pont azért, mert egyedi vagy. Mert a Te feladataidat tényleg nem tudja más elvégezni a maga teljességében. Kizárólag csak Te tudod. Akár belül, akár a világban...

Ahhoz, hogy a különböző időszakaidban a saját feladataidat elvégezhesd, belül kell kezdened. Azaz fel kell szabadítanod magadban az öröklött, és a szerzett tudást. A figyelmed által, megértéssel, együttérzéssel, és gondoskodással be kell jutnod a fájdalom-köreiden belülre.
Amikor a belső rendszered egyensúlya töretlen, már nem kérdés a külvilágban való egyensúly fenntartása. Mert olyankor a helyeden vagy. Mert figyeltél, érted és éled a a belső adok-kapok egyensúlyodat. És mivel az Élet impulzus alapú, azonnal számodra jól reagál rá.

Forrás, kép forrása: harmonet.hu