Jump to content

Gyerekkori sérelmek

2021. 06. 10. 12:11

Akinek van testvére, az tudja: a gyerekkori sérelmekre még akkor is emlékszünk, amikor felnőttként már csak mosolygunk rajtuk, és rég megbocsájtottunk. Negyvenévesen már nem illik haragudni a tönkretett homokvárért, de nyilván van valami oka, amiért még mindig emlékszünk a történetre.

1. A test soha nem került elő

„Az öcsém és a haverjai leszedték a Kati babám fejét, a testét elásták, a fejét pedig egy homokvár tetejére tették. Soha nem árulták el, hogy hol a teste, és hiába mentettem meg a fejét, a test nem került elő. Évekig őriztem egy szerencsétlen babafejet, akinek megígértem, hogy egyszer visszaszerzem a testét. Az egészben az volt a legrosszabb, hogy még a szüleink se tudták visszaszerezni a testet, inkább vállalta az öcsém a szobafogságot, és még ő fenyegetett engem további babalopásokkal.” (Juli)

2. Én lehettem volna a legmenőbb!

„Hetedikes voltam, amikor Angliából kaptam egy olyan bikinialsót, amit oldalt meg lehetett kötni. Elképesztően jól nézett ki, és nagyon jó anyaga volt, nem olyan rossz minőségű, mint amiket akkoriban kapni lehetett. Ráadásul nagyon jó alakom volt még akkor, rendesen odavoltak értem a srácok a táborban. Egyik reggel viszont arra ébredtem, hogy a megkötője le van vágva a fürdőbugyimnak. Vissza lehetett volna varrni, de úgy már nem lett volna annyira vagány. A legjobb barátnőmre gyanakodtam, össze is vesztem vele, és egész nyáron mosolyszünetet tartottunk. Következő évben a nővérem nevetve vallotta be, hogy ő vágta szét a bugyim, és boldog volt, amikor látta, hogy a barátnőmmel összevesztem. Felnőttként azzal indokolta a tettét, hogy féltékeny volt.” (Gabi)

3. Pávaként sétáltam fel és alá

„Alig vártam, hogy végre nyolcadikos legyek, és mi legyünk a legnagyobbak, a legvagányabbak az iskolában. Szeptember elsején, frissen zselézett hajjal, rágógumizva érkeztem az iskolába, és úgy parádéztam a folyosón, mint egy páva. Csak a harmadik szünetben tűnt fel, hogy összesúgnak a hátam mögött, és mutogatnak rám. Az öcsém azt írta a hátamra, hogy Egér a Marsról.” (Olivér)

4. Mindegyikben ott volt a foglenyomata

„Az illatos radírokat gyűjtöttem. Ha ismerős vagy rokon külföldön járt, mindig megkértem, hogy hozzon nekem egy különleges formájú vagy illatú radírt. Amikor összegyűlt száz darab, kis kiállítást rendeztem az íróasztalomon.
Egyik délután arra érkeztem haza, hogy a hároméves húgom az összeset félbeharapta.” (Eszter)

5. A lapostetű sok volt neki

„Tizenöt éves voltam, és nagyon szerelmes egy Zita nevű lányba. Sikerült rávennem, hogy jöjjön el velem sétálni a Ligetbe, ahol andalgás közben megfogtam a kezét. Pár perce sétálgattunk így, amikor előkerült az öcsém és pár idióta kis haverja biciklin, és azt kiabálták nekem, hogy megjött az eredmény, lapostetű volt a ruhámban. Zita faképnél hagyott, és soha többé nem állt szóba velem.” (Viktor)

6. A szüleim nem voltak boldogok

„Két ellenőrzőm volt. Az egyiket az iskolába hordtam, a másikat a szüleimnek mutogattam. Ha rossz jegyet hoztam, vagy intőt kaptam, akkor a szüleim szobafogságra ítéltek, ezért a valódi ellenőrzőmet otthon a falvédő mögött dugdostam, és aláhamísítottam a szüleim aláírását. A húgom megtalálta, megzsarolt, hogy örök életre legyek a szolgája, vagy odaadja a szüleinknek. Nem választhattam a szolgaságot.” (Soma)

7. Nélkülem lassúztak

„Cigirágót loptunk a közértből, de annyira izgultunk, hogy remegett a kezünk. Szerencsénkre nem buktunk le, egy-egy csomag rágóval a zsebünkben távoztunk a boltból. Amikor az öcsém megtudta, azonnal rohant anyámhoz árulkodni, ezért este nem mehettem el az osztálybuliba. Pedig pont akkor jött divatba a lassúzás aGyöngyhajú lányra.” (Tamás)

8. Elnyaltam egy fél szappant

„Cigiztünk a játszótéren a szüleim legnagyobb tiltása ellenére. Amikor a nővérem észrevette, azt mondta, hogy tud egy biztos módszert, hogy anyám ne érezze meg rajta a cigiszagot. Egy gyöngyvirág-szappant kellett órákon át nyalogatnom, mire leesett, hogy csak szórakozik velem, és röhög rajtam a hátam mögött.” (Orsi)

9. Jetihez hasonlított

„Teljesen odavoltam egy srácért, csak ő járt a fejemben. Észrevettem, hogy pár szőrpihe nőtt a lábamra. Megpróbáltam leborotválni, de csak összekaszaboltam az egész lábszáramat apám borotvájával. Úgy néztem ki, mint aki átsétált egy ablakon, ezért hosszú farmerben mentem este a kertmoziba, ahol a szerelmem is ott volt. Mire odaértem, az öcsém mindenkinek elmesélte, hogy azért vagyok farmerben, mert olyan szőrös a lábam, mint egy jetinek.” (Timi)

10. Majdnem letartóztattak miatta

„A bátyám nyolcadikos korában súlyt emelt. Volt egy edzőtársa, aki szerzett valahonnan egy olyan receptet, amire egy gyógyszer gyerekeknek való változata volt felírva. Valamilyen roborálószer volt, és talán a gyerek változatnak „ta” volt a végződése. A felnőtteknek való gyógyszert akkoriban doppingszerként használták, és a tesómék azt találták ki, hogy lesatírozzák a receptről a „ta” szótagot, engem pedig elküldenek a patikába kiváltani. Persze semmiről nem tudtam, egészen addig, amíg a patikusnő azt nem mondta, hogy most rám hívhatná a rendőrséget, és vinnének a börtönbe. A bátyám persze adta a hülyét, de én majdnem megöltem.”(Judit)

11. Csak egy meztelen tánc volt

„A húgom és a barátnői felvették videóra azt, ahogy meztelenül táncolok a szobámban, miközben a fejem felett lóbálom az alsógatyám. Egy hétig mindnyájunknak én vittem a táskáját a folyosón, és az összes megspórolt zsebpénzemet rájuk költöttem. Amikor már nagyon elegem lett belőlük, azt hazudtam nekik, hogy nekem is van róluk egy hasonlóan cikis videóm. Érthetetlen, de elhitték, és törölték az enyémet.” (Marci)

12. Vagy megettem a szarvasbogarat, vagy nem

„Még mindig bízom benne, hogy nem igaz, csak szívattak azzal, hogy nyáron a táborban egy porrá zúzott szarvasbogarat tettek a gulyásomba, amit jóízűen megettem. Igaz vagy sem, azon a nyáron végig émelyegtem, undorodtam mindentől, és csak arra tudtam gondolni, hogy milyen jó lesz, ha a tesómat elüti a vonat. Szerencsére nem történt meg, de a szarvasbogarat valahogy visszakapja még.”(Kinga)

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)