Jump to content

A család mindennél fontosabb!

2018. 04. 19. 17:13

A mindennapos rohanás közepette, néha nem töltünk annyi időt szeretteinkkel, mint amennyit valójában szeretnénk. Tegyünk ez ellen!

A minőségi idő, melyet a családunk körében töltünk, nem csak lelkünket tölti fel boldogsággal, de a családi kapcsolatainkat is megerősíti. Legyen szó akár szabadtéri programokról, családi kirándulásról, vagy közös családi nyaralásról, mind egyformán kedvező családunk összes tagjára nézve. Az együtt töltött idő ugyanis értékeket közvetít, a béke és a harmónia, valamint a szeretet, megnyugtatja lelküket. Egy összetartó családban a gyerekek is többet tanulnak, mint bárhol máshol az életük során.

Elsősorban zárjuk ki a technológiát amennyire csak lehet. Néhány napig mellőzzük a számítógépet, okostelefont,tabletet és egyéb technikai kütyüt. Zárjunk ki minden zavaró tényezőt. Ne gondoljunk munkára, iskolára, azokra a dolgokra, amelyeket még el kellene végeznünk. A legfontosabb, hogy az együtt töltött idő a közös élményszerzésről, beszélgetésekről és a pihenésről szóljon. Fontos, hogy hallgassuk meg a szeretteinket, 100%-os figyelemmel. Hiszen a minőségi idő alapját a szeretteink irányába történő osztatlan figyelem adja. Napjainkban sajnos egyre kevesebb idő jut, a családoknak egymásra- Éppen ezért állítsunk fel egy fontossági sorrendet, melyben a család minden esetben élvezzen előnyt. Nem az számít, hogy milyen tevékenységet végzünk éppen, ami számít az, hogy együtt végezzük. Az együttlét öröme kiegyensúlyozottá, nyugodttá és boldoggá teszi családunk minden tagját. Mindennapjainkban alakítsunk ki olyan időszakokat, melyek lehetőséget nyújtanak a minőségi időtöltéshez szeretteink körében.

Ilyenek lehetnek a közös reggelik, ebédek, vacsorák, a hétvégi közös bevásárlások, kirándulások, otthoni munkamegosztás, kisebb gyerekek esetén a meseolvasás, fürdetés. Házastársak között a kettesben eltöltött nyugalmas idő, közös programok, egy romantikus vacsora, séta. Ha a családtagok feltétel nélkül odafigyelnek egymásra, meghallgatják egymást, sokszor néznek egymás szemébe, határozottan és figyelmesen beszélnek egymással, sokkal megértőbbek és összetartóbbak lesznek, mint azok, akik felszínesen állnak egymáshoz. Sokan gondolják, hogy a boldog családoknak van valamiféle sajátos titkuk a boldogsághoz. A boldogság titka azonban mindenkiben ott van. Nem múlik máson, csak is bennünk rejlik, ha kellő érdeklődéssel, figyelemmel, megértéssel és türelemmel fordulunk családunk felé, akkor az együtt töltött idő minden perce boldogság lesz. A családban pedig eluralkodik a harmónia és a szeretet.

 

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l Kép:pixabay.com)