Jump to content

A férfiak és a család, csillagjegyek szerint I.

2017. 12. 06. 14:09

Csillagjegyünk sokmindent elárul rólunk, az asztrológiának köszönhetően azt is megtudhatjuk,hogy párunkból milyen férj és apa lesz.

 A „legjobb férj és apa”kategóriában a rák, az ikrek és a kos csillagjegy szülöttei állnak.

RÁK: Az aranyérmes rákok romantikus férjek és odaadó szerető apák. A jegy szülöttére jellemző, hogy egész lénye és megjelenése magával ragadó. Bizonyos esetekben viselkedése és hozzáállása a dolgokhoz, jó értelemben talán kicsit „nőies”. Éppen ezért teljes odaadással veszi ki a részét a férj és apai teendőiből. A rák jegy szülöttének fontos a család, az esküvő, ezért többnyire korán házasodnak és vállalnak gyereket. A rák férfiak a csillagjegyük alapján bármikor kiszoríthatják a feleségeiket, párjukat a konyhából, ugyanis imádják hasukat, a finom ételeket és ennek köszönhetően főzni is nagyon szeretnek. A rák férfi odafigyel környezetére, otthona harmonikus, szeretettel teli. Ragaszkodik családjához, feleségéhez, gyerekéhez, akivel példaértékűen törődik, gondoskodik róla, előszeretettel olvas mesét, cserél pelenkát, tanítja a gyermeket. Büszke, szerető és felelősségteljes apa.

IKREK: Az ezüstérem az ikreket illeti. A csillagjegyek közül az ikrek jegyűek az egyik legérdekesebb, legizgalmasabb és legviccesebb emberek. Az élet minden területén a maximumra törekednek, mivel okos és intelligens típusúak a jegy szülöttei, így terveiket rendre sikeresen véghezviszik. Az ikrek férfi vidám jó kedélyű, humoros, ugyanakkor elég érzelmes típus, így ha trauma éri könnyen zuhan depresszióba. Az ikrek férfi, szórakoztató társaság és remek férj, aki mellett nem unalmas az élet. Nyitott és befogadó személyiség, akivel mindent meglehet beszélni. Figyelmesen hallgat, és mindig kitalál valami megoldást, hogy a családja, szerettei kedvében járjon. Jellemzően a társaság kedvelt tagja, ezért ritkán látni őt egyedül. Valaki mindig körbeveszi, akár család, akár barátok, vagy ismerősök. Még a szomszédokkal is megtalálja elsőre a közös hangot. Az ikrek férfi otthona tele van élettel, nyüzsgéssel és szeretettel. Személyiségtípusából kiindulva, kreatív, játékos, figyelmes és segítőkész apa, néha hajlamos több dologba is belefogni, ami nem mindig célravezető. Előszeretette veszi ki a részét a gyermeknevelésből. Szeret családi programokon, kirándulásokon részt venni. Éjjel-nappal játszani a gyerekekkel, mindemellett pedig teljes odaadással viselkedik a szerelme iránt is.

KOS: Nem utolsó sorban, de a dobogó bronzérmes helyén a kosok állnak. A csillagjegyek közül, a nőkhöz hasonlóan a kos férfi talán az egyik leghatározottabb típus. Bátor, vakmerő, céltudatos, aki tudja, hogy mit akar. A szó konkrét értelmében kimondható, hogy a kos csillagjegy az „igazi férfi” megtestesítője.

Ha valamit a fejükbe vesznek, azt tűzön-vízen át véghezviszik. A kos férfi sikeres, intelligens, bátor és merész. Mindezek mellet megbízható, szerető férj, és gondoskodó apa. Jóban-rosszban kitart választottja mellett. Nehezebb időben is kitart párja mellett. Ha családalapításra adja fejét, mindent megtesz felesége és gyermekei jólétéért. Keményen dolgozik, mindent igyekszik megteremteni a gyerekeknek és a feleségnek. A gyermeknevelésben is lehet rá számítani, lehet, hogy az alapvető feladatokat, mint a pelenkázás vagy fürdetés nem saját kezűleg végzi majd, de testileg-lelkileg mindig társa mellett áll és támogatja, legjobb tudomása szerint.

És most nézzük mi a helyzet, a többi csillagjegy szülöttével

BIKA: A bika férfi, első ránézésre nem az a kimondott családapa típus. Sokat ad a külsejére, talán már-már piperkőcebb, mint az átlag. Fontos neki a szexualitás, egy igazi Casanova, tehát ne várjuk tőle, hogy az első szerelme mellett állapodik majd meg. Azonban, mint a több csillagjegy szülötte, ő is vágyik az igaz szerelemre, ha megtalálja, a testi-lelki társát szívesen összeköti vele az életét. A bika férfire jellemző, hogy ő a ház ura, szereti átvenni családjában a vezető szerepet. Negatív tulajdonsága-ami nem mindig probléma-, hogy háromszor is átgondolja mikor, mennyit és mire költ. Az otthonteremtésnél és a gyermekszületésnél ez okozhat bosszús perceket a feleségeknek. De ők is meggyőzhetőek. A bika férfi kiáll családjáért, feleségéért, gyermekeiért. Számára szerettei a legfontosabbak. Arra törekednek, hogy családjukat szeretet és tisztelet övezze mindig minden körülmény között.

OROSZLÁN: Az oroszlán férfi intelligens, nagyvonalú, erős, méltóságteljes, vezető típusú személyiség. Párt igen magas mérce alapján választ, viszont választottjának mindent megad, amit csak kívánhat. Szenvedélyes férj, odaadó, hűséges, és megbízható, Olykor erős és határozott, máskor lágy és gyengéd. Mindig alkalmazkodik a változásokhoz. Mivel makacs és vezető egyéniség, otthon is szereti, ha úgy vannak a dolgok, ahogy ő eltervezi. Ez néha súrlódást eredményezhet gyermekei és felesége körében. Szigorú apa, aki elvárja a tiszteletet, a jó jegyeket és a jó modort a gyermekeivel szemben is. Nagyvonalú, figyelmes, mindent megad gyermekeinek, amire vágynak. Az oroszlán férjre, és apára elmondható, hogy lehozza a csillagokat szeretteiért.

SZŰZ: A szűz férfi zárkózott, visszafogott és tartózkodó típus. Érzelmeit ritkán és nehezen mutatja ki, de ez nem jelenti azt, hogy ne élné meg intenzíven. A jegy szülöttei félnek a csalódástól, ha jól érzi magát egy kapcsolatban, akkor mindent megtesz a másik félért. Szerető, tiszteletet nyújtó, gondoskodó férj válik belőle. Kiváló apa, az élet minden területén megállja a helyét. Szereti a rendet, a tisztaságot, ezt családjától is elvárja. Gyermeknevelés terén szigorú elveket vall, sokat segít gyermekének a tanulásban, precizitása és pontossága eredményeképpen a gyermekeket is hasonló szemléletben neveli.

(Forrás: 12csillagjegy.hu, astronet.hu l Kép: pixabay.com)