Jump to content

Jó hír a facebookozó nyugdíjasokank

2017. 08. 23. 21:40

Téves azt gondolni, hogy az időseket nem érdekli az internet világa, nem szeretnének megtanulni e-mailt küldeni, facebookozni, twitterezni vagy chatelni. Még az okostelefon sem idegen tőlük.

Készült egy amerikai kutatás, amely szerint az idősek igenis szeretnének lépést tartani a technikai fejlődéssel. "A közvélekedéssel ellentétben, az idősebbek élvezik a közösségi hálót: az emailt, a Facebookot és a többi formáját az online kapcsolattartásnak, mert attól nem érzik magányosnak magukat."

A kutatás vezetője szerint a közösségi háló használata révén az idősebbek egészségi állapota – a saját bevallásuk szerint – javult, kevesebb körükben a krónikus betegség és kevesebb a depresszív tünet. „Az idősebbek véleménye az, hogy jót tesz a fizikai és a lelki egészségüknek a használata.” - mondta a kutatás vezetője.

A közösségi háló használata révén csökken a  magányérzet, ami jobb mentális és fizikai egészséget jósol. Azok a résztvevők, akik használják a világhálót, sokkal elégedettebbek az életükkel, és kevesebb depresszív tünetet mutatnak, kevesebb krónikus betegséggel rendelkeznek.

A közösségi háló használata és a fizikai és lelki egészség kapcsolata minden esetben a magányérzet csökkenésére vezethető vissza” – állapította meg Chopik, a kutatás vezetője. Tudjuk, hogy a más emberekkel való kapcsolat erős meghatározója a fizikális egészségnek és jóllétnek, és a közösségi háló alkalmas arra, hogy betöltse ezt a feladatot.”

(Forrás: eurekalert.org; 12csillagjegy.hu; kép: pixabay.com)