Jump to content

Ha hiszünk az angyalokban

2016. 12. 05. 15:28

Ha családunk minden tagja hisz az angyalokban, akkor szentestén egy különleges, megható hagyományt kezdhetünk el, amely végig kíséri az egész évet és segít, amikor szükség van rá.

December 24-én, miután feldíszítettük a fát és már együtt van az egész család, de még nem kapcsoltuk fel a karácsonyfán a világítást, gyújtsunk meg egy gyertyát, fogjuk meg egymás kezét, és hívjuk meg az angyalainkat. Kérjük tőlük, hogy békében és szeretetben teljen az ünnep, magunk és szeretteink számára is, szeretet járja át a lelkünket, és mindenkiét, akinek szüksége van erre. Gondoljunk azokra is, akik egyedül vannak karácsony eséjén.

Nagyon szép régi szokás, ha Szentestén hófehér abroszt borítunk az asztalra, és éjjelre is hagyjuk ott. A textil feltöltődik az ünnep fényével, harmonikus energiáival. Ezek után, még akkor is, ha lettek rajta apró foltok -, ne mossuk ki, hanem összehajtva tegyük el. Amikor az év folyamán valamilyen nagy feladatra készülünk, az ehhez kapcsolódó tárgyat egy éjszakára csomagoljuk be a fehér terítőbe, és kérjük arra a fény áldását, így az angyalok segítségünkre lesznek a helyes döntés meghozatalában, feladatunk elvégzésében. Az őseink például ebben a terítőben tárolták az elvetni való búzát.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)