Jump to content

A 7 legerősebb stresszoldó módszer - 2. rész

2016. 06. 24. 14:36

Meditáció, autogén tréning, spirituális választerápia. További stresszoldó technikákat ajánlunk.

5. Belső élmények és önismeret: meditáció
A belső elmélyülést és megnyugvást keresők számára ajánlott a különféle meditációs módszerek megismerése és rendszeres használata. Intenzív belső munkát tesz lehetővé, a gyakorlással nagyon mély rálátást nyerhetünk az életünk különféle aspektusaira, és a saját belső forrásunktól kaphatunk hiteles megoldást a problémáinkra. Nem tévesztendő össze a vizualizációval!

6. Felszabadító, hosszú távú hatás: spirituális választerápia
Ha igazán mély és átfogó változást szeretnél az életedben, vagy végleg megoldani egy régóta húzódó problémát, sokat segíthet a spirituális választerápia (svt). Ez a módszer egy-egy életterületen belül a probléma gyökeréig hatol, és a tudatalattiból tisztítja ki a gátló hatásokat, rejtett akadályainkat. Egy kezelés olyan, mint egy energetikai nagytakarítás, melynek során lépésről lépésre megszabadulsz a terheidtől, és a végeredmény: letisztult gondolkodás, nyugodt elme, kiegyensúlyozottság, békés, harmonikus közérzet, boldogság.

7. Szorongásra, túlterheltségre: autogén tréning
Számos apró stresszfaktort képesek vagyunk oldani az autogén tréninggel, de ami a legcsodálatosabb benne, az az, hogy akár egy sok kihívással járó munkanap során is képesek leszünk fenntartani a nyugodt, éber figyelem és a kiegyensúlyozottság állapotát az autogén tréning során alkalmazott önszuggesztiók segítségével – és ez manapság felbecsülhetetlen sokak számára. Az szinte csak üdítő mellékhatás, hogy a stressz hátterében álló fizikai tünetek, mint például az álmatlanság, hátfájdalmak, fejfájás stb. is eltűnnek és erősödik az immunrendszer.

A 7 legerősebb stresszoldó módszer - 1. rész

Forrás: harmonet.hu; Kép forrása: freeImages.com